onsdag 26 augusti 2009

Middagen igår, så enkel & så gott!

Foto: TV4

Antal portioner: 4
Ingredienser

400 g köttfärs
4 dl lagrad ost, riven
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 ägg
200 g skivade frysta champinjoner
1 burk sparris (225 g)
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Ugn: 225°

Gör så här

1. Blanda färsen med 3 dl av osten, salt, peppar, potatismjöl, mjölk och ägg. Rör tills den är smidig. Forma 6–8 biffar och stek dem i matfett.

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg biffarna på ett smort eldfast fat. Lägg svampen över och runt om. Låt sparrisen rinna av och lägg den runt biffarna. Slå grädden i fatet och strö över resten av osten. Gratinera 10–15 minuter och servera med kokt potatis och tomater.


Vi åt alla så det spruta ur öronen=) Nu är det ju så att vi inte är vana att äta oxfilé varje dag, vi vill äta snabbt och enkelt. Men det här var verkligen supergott. Prova om ni inte har någon middagsidé någon dag! MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar